Seksualiteit en kanker

Seksualiteit en kanker

Als zorgprofessional weet jij als geen ander dat kanker veel impact heeft op alle aspecten in het leven van je patiënten. Zo ook op relaties, intimiteit én seks. Voor je patiënt niet altijd een even makkelijk onderwerp om over te praten. Ook bij zorgprofessionals is er veel handelingsverlegenheid, terwijl bekend is dat intimiteit én seks de kwaliteit van leven significant kan verbeteren.

Uit onderzoek komt dan ook naar voren dat een proactieve benadering gewenst is. Maar hoe maak je dit persoonlijke en kwetsbare onderwerp nu op de juiste manier bespreekbaar? En waar ligt de grens van jouw professioneel handelen?

In deze tweedaagse cursus worden de gevolgen van kanker op intimiteit én seks onder de aandacht gebracht. Op dit moment wordt dit namelijk niet tot nauwelijks in het medische circuit besproken.
Voor jou als zorgprofessional ligt daar een belangrijke taak. Om proactief en op een professionele wijze het onderwerp intimiteit én seks onder de aandacht te brengen bij jouw patiënten.

Na afloop van de cursus ben je op de hoogte welke invloed kanker heeft op het seksueel functioneren, welke adviezen jij als therapeut kunt geven en heb je voldoende gespreksvaardigheden om moeiteloos het onderwerp intimiteit én seks met je patiënten bespreekbaar te maken. Je weet waar jouw grens ligt als professional en wat de doorverwijsmogelijkheden zijn.

 Accreditatie

  • Keurmerk: punten in aanvraag
  • KNGF: punten in aanvraag

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor oncologiefysiotherapeuten en oedeemfysiotherapeuten die meer verdieping zoeken in de gevolgen van kanker op het seksueel functioneren en hoe hier adequaat op in te spelen en bespreekbaar te maken.

De cursus is verdeeld over twee dagen. In de tussentijd dienen er opdrachten gemaakt te worden in de praktijk. 

 

Getuigschrift

Aansluitend zal er een getuigschrift van de gevolgde cursus worden uitgereikt.

Data: data 2024 zijn nog niet bekend, houd onze pagina in de gaten voor meer informatie!
Lestijden: 9.00 – 17.00 uur.
Locatie: de Berekuyl academy, Hierden.

Maximum aantal deelnemers: 18

De kosten voor de cursus bedragen €450,- 

De bedragen zijn inclusief examengelden, koffie, thee, lunch en capita selecta.

Plaatsing geschiedt op volgorde van aanmelding via het inschrijfformulier en het overmaken van het factuurbedrag. Zodra wij alles ontvangen hebben, is je inschrijving definitief.

 

In onze opleidingen staat de student centraal. Als kleinschalig familiair instituut geloven wij in persoonlijke aandacht. Onze docenten bouwen een persoonlijke band op met de studenten, en er zijn korte lijnen met de medewerkers van het behandelcentrum.

Onze bevlogen en enthousiaste docenten zijn deskundig, hebben ruime praktijkervaring, besteden graag persoonlijke aandacht aan hun studenten en hebben hart voor hun vak én voor kennisoverdracht. Hiermee waarborgen wij een academische en praktijk-gerelateerde visie op het vak.

Nienke Dekkinga

Een impressie van de cursus

Vragen/ Advies

Wij willen je graag goed informeren. Mocht je vragen hebben of advies willen, dan horen wij dit graag.

+31(0)341-453177
academy@deberekuyl.nl

 

Bedankt voor je interesse! We houden je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. We zien je graag bij ons op de Academy!

Er was een probleem, probeer het nogmaals.

Met het versturen van dit formulier wordt er een link doorgestuurd naar de opgegeven email, het kan zijn dat deze email in uw spam folder belandt.