Post HBO

Masterclass Lymfofluoroscopie 

Masterclass Lymfofluoroscopie

In samenwerking met Nele Devoogdt en Sarah Thomis verzorgt de Berekuyl academy verdiepende lessen in lymfofluoroscopie om behandelopties inzichtelijk te maken. De Berekuyl academy biedt bovendien de mogelijkheid om tijdens de clinical rotations je eigen patiënt mee te brengen voor een consult. Zo’n consult geeft jou en jouw patiënt een duidelijk klinisch beeld en aanvullende handvatten voor een optimale en efficiënte aanpak van het lymfoedeem.

Tijdens de Masterclass worden via de lymfanatomie van het diepe en oppervlakkige systeem inzichten verkregen die het klinisch redeneringsproces rondom lymfoedeem en de behandelstrategie ondersteunen. Zo zal het diepe systeem via interpretatie vanuit lymfscintigrafie en het oppervlakkige lymfesysteem door middel van lymfofluoroscopie theoretisch en praktisch worden onderbouwd. Tijdens de clinical rotations zullen een aantal patiënten worden ingebracht voor lymfofluoroscopische onderzoek en behandelen. Er is de mogelijkheid zelf een patient mee te nemen tijdens deze clinical rotations. Neem contact met ons op voor verdere informatie hierover. Praktijkvaardigheden zullen met behulp van de lymfofluoroscopie op medestudenten worden geoefend. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en klinisch redenering aan de hand van casuïstiek.

Doelgroep
BIG-geregistreerde oedeemfysiotherapeuten

  • Registers: Vakinhoudelijk, Algemeen Fysiotherapie, Oedeemfysiotherapie.

Accreditatie
Kwaliteitshuis Fysioherapie: 15 punten 

Tijdens de masterclass zullen de volgende onderwerpen aan bod komen, verdeeld over 4 uur hoorcolleges en 8 uur praktijk:

  • Opfrissen van anatomie lymfestelsel en verschillende vormen van lymfoedeem, fysiopathologie van lymfoedeem en link met genetische predispositie.
  • Verdieping in kennis van lymfscintigrafie en kennis en inzicht in lymfofluoroscopie ter visualisatie lymfetransport.
  • Optimaliseren van vaardigheden om lymfetransport te stimuleren.
  • Leren lymfofluoroscopie te interpreteren bij patiënten met lymfoedeem.
  • Verdiepen in evidentie van chirurgische ter behandeling van lymfoedeem.

Werkvormen

De onderwijsactiviteit ‘Masterclass’ biedt handvatten om de rolontwikkeling en competentieontwikkeling verder te stimuleren. Door middel van hoorcolleges worden nieuwe inzichten in de anatomie en fysiologie van het lymfestelsel toegelicht om een rationale voor optimalisering van ons therapeutisch handelen te onderbouwen. Door middel van praktijklessen en begeleidingsmomenten wordt het theoretisch construct op elkaar en op de ingebrachte casuïstiek in praktijk gebracht. 

Er wordt een voorbereiding gevraagd, waarbij de anatomie lymfestelsel, de revisiewet van Starling en de fysiopathologie van lymfoedeem dienen te worden bestudeerd.

 

Studiebelasting

  • 12 contacturen
  • 3 uren zelfstudie

Getuigschrift

Na afronding van deze masterclass lymfefluoroscopie zal er een getuigschrift worden uitgereikt. Dit getuigschrift geeft als modulair onderdeel van zowel het Oedeemfysiotherapie opleidingstraject alsook het Pre-master traject door de examencommissie erkende behaalde vrijstellingen voor beide trajecten. 

 

Data: Maandag 13 en dinsdag 14 mei 2024
Locatie: de Berekuyl academy, Hierden.
Lestijden: 09:00-17:00 uur.

Maximaal aantal deelnemers: 16

De kosten voor de cursus bedragen € 595,-

De bedragen zijn inclusief examengelden, koffie, thee, lunch (alleen op hele dagen) en capita selecta.

Plaatsing geschiedt op volgorde van aanmelding via het inschrijfformulier en het overmaken van het factuurbedrag. Zodra wij alles ontvangen hebben, is je inschrijving definitief.

In onze opleidingen staat de student centraal. Als kleinschalig familiair instituut geloven wij in persoonlijke aandacht. Onze docenten bouwen een persoonlijke band op met de studenten, en er zijn korte lijnen met de medewerkers van het behandelcentrum.

Onze bevlogen en enthousiaste docenten zijn deskundig, hebben ruime praktijkervaring, besteden graag persoonlijke aandacht aan hun studenten en hebben hart voor hun vak én voor kennisoverdracht. Hiermee waarborgen wij een academische en praktijk-gerelateerde visie op het vak.

Docenten:

  • Prof. Dr. Nele Devoogdt
  • Dr. Sarah Tomis

Vragen/ Advies

Wij willen je graag goed informeren. Mocht je vragen hebben of advies willen, dan horen wij dit graag.

+31(0)341-453177
academy@deberekuyl.nl

 

Bedankt voor je interesse! We houden je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. We zien je graag bij ons op de Academy!

Er was een probleem, probeer het nogmaals.

Met het versturen van dit formulier wordt er een link doorgestuurd naar de opgegeven email, het kan zijn dat deze email in uw spam folder belandt.