Masterclass Zingeving Kwaliteit van Leven en Ethiek

Masterclass Zingeving Kwaliteit van Leven en Ethiek

Deze masterclass geeft een oriëntatie op het begrip zingeving, kwaliteit van leven en ethiek, binnen de vraagstukken van de (na-)zorg rondom oncologie.

Door het verbinden van kennis over zingeving, luisteren en aandachtsvelden binnen de oncologische/ palliatieve zorg werk je aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Je leert om te reflecteren en ontwikkel je een integrale benadering met aandacht voor zingevingsvragen en/of behoeften van de client. Daarnaast ben je in staat om daarop te reflecteren.
Ook staan we stil bij je eigen waarden en normen, bij de beroepsethiek. Je krijgt inzicht in de morele dimensie van de dagelijkse praktijk. Door het deelnemen aan een begeleide dialoog ervaar je en oefen je je in ethisch redeneren.

Accreditatie

 • KwaliteitsRegister Fysiotherapie: 8 punten 
 • Registers: Vakinhoudelijk, Algemeen Fysiotherapie, Oncologiefysiotherapie en Oedeemfysiotherapie.

Voor wie?

Geregistreerde oedeem- en oncologiefysiotherapeuten.

Toelatingseisen

Geregistreerd oedeemfysiotherapeut, oncologie fysiotherapeut of studerend hiervoor bij de Berekuyl academy (Deze Masterclass maakt onderdeel uit van de Master of Science opleiding Oncologie Fysiotherapie). 

Tijdens de masterclass zullen de volgende leerdoelen aan bod komen.

 • Je doordenkt het begrip zingeving en wat dat betekent in je eigen leven, je beschikt over luistervaardigheden en kunt het gesprek over zingeving in je beroepsuiting voeren.
 • Je kent het Diamant model van Carlo Leget en weet deze toe te passen in de gesprekken met oncologische/palliatieve patiënten.
 • Je kent je persoonlijke opvatting over het goede.
 • Je vormt je een visie op wat we in de zorg als goed beschouwen.
 • Je hebt kennis opgedaan van de zorg ethische benadering.
 • Je leert de basis van de zorgethiek volgens Tronto.
 • Je leert jezelf herkennen in de kernelementen van de zorgethiek.
 • Je leert hoe je kan reflecteren op de zorg in de praktijk.
 • Je neemt deel aan een moreel beraad volgens de Utrechtse methode.

Werkvormen

Ethiek

Hoorcollege, inleiding op verschillende perspectieven van de gezondheid gerelateerde kwaliteit van leven, waarden & normen, basiskennis van de gezondheidsethiek en het moreel beraad.

Skills, in een rollenspel oefenen van ethisch redeneren d.m.v. een methode van moreel beraad.

Zingeving in de oncologische zorg

Hoorcollege, inleiding op verschillende aspecten van zingevingsaspecten en vragen bij cliënten, luistervaardigheden, theorie van het diamantmodel.

Skills, in een rollenspel oefenen van luister- en gespreksvaardigheden bij zingevingsaspecten.

Data: 18 januari 2025
Tijdstip: 9:00-17:00
Locatie: De Berekuyl Academy, Hierden

De kosten voor de cursus bedragen € 225,-

De bedragen zijn inclusief, koffie, thee, lunch en capita selecta.

Plaatsing geschiedt via het inschrijfformulier en het overmaken van het factuurbedrag. Zodra wij alles ontvangen hebben, is je inschrijving definitief.

8 Accreditatiepunten voor Oncologie-, Oedeem- en vakinhoudelijke fysiotherapie

Docenten

In onze opleidingen staat de student centraal. Als kleinschalig familiair instituut geloven wij in persoonlijke aandacht. Onze docenten bouwen een persoonlijke band op met de studenten, en er zijn korte lijnen met de medewerkers van het behandelcentrum.

Onze bevlogen en enthousiaste docenten zijn deskundig, hebben ruime praktijkervaring, besteden graag persoonlijke aandacht aan hun studenten en hebben hart voor hun vak én voor kennisoverdracht. Hiermee waarborgen wij een academische en praktijk-gerelateerde visie op het vak.

Docent: 

 • Thea Kloek, Geestelijk verzorger, theoloog, gesprekspartner bij knelpunten in het leven en verliesverwerking, palliatieve zorg, Centrum voor Levensvragen Eemland.

Een impressie van de opleiding

Vragen/ Advies

Wij willen je graag goed informeren. Mocht je vragen hebben of advies willen, dan horen wij dit graag.

+31(0)341-453177
academy@deberekuyl.nl

 

Bedankt voor je interesse! We houden je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. We zien je graag bij ons op de Academy!

Er was een probleem, probeer het nogmaals.

Met het versturen van dit formulier wordt er een link doorgestuurd naar de opgegeven email, het kan zijn dat deze email in uw spam folder belandt.