MC Intermitterende Pneumatische Compressie (IPC) Therapie

Masterclass Intermitterende Pneumatische Compressie (IPC) Therapie

Compressie en indicatiestelling hiervoor vormen een belangrijk onderdeel van de Decongestieve Lymfatische Therapie (DLT) en het behouden van oedeemreductie en zelfmanagement. IPC Therapie kan cruciaal zijn als onderdeel van de DLT en om zelfmanagement van de patiënt in de tijd te ondersteunen.

De keuze voor de diverse mogelijkheden van IPC komen ruimschoots aan bod, het klinisch redeneren, de principes van zinnige en zuinige zorg, alsmede productkennis vormen een belangrijk onderdeel van deze module. De juiste instelling, veiligheid en frequentie beredeneren en onderbouwen vormt de basis van IPC. Tezamen met de kennis van compressie binnen de DLT vormt dit de einddoelen, competenties en kwalificatie van deze masterclass. De Berekuyl academy beoogt met deze module ruimschoots aandacht te besteden aan alle facetten van Intermitterende Pneumatische Compressie Therapie tijdens deze masterclass.

Accreditatie

  • KwaliteitsRegister Fysiotherapie: 3 punten.
  • Registers: Vakinhoudelijk, Algemeen Fysiotherapie en Oedeemfysiotherapie.

Voor wie?

Geregistreerde oedeemfysiotherapeuten, huidtherapeuten.

Toelatingseisen

Geregistreerd oedeemfysiotherapeut of studerend hiervoor bij de Berekuyl academy (NB onderstaand curriculum maakt onderdeel uit van de opleiding oedeemfysiotherapie level 1). Voorkennis van de anatomie, fysiologie, pathofysiologie en DLT worden als basiskennis verwacht conform beroepsprofiel oedeemfysiotherapeut (NVFL) of Huidtherapeut (NVH).

Theorie (2 uur)
Evidentie over Intermitterende Pneumatische Compressie (IPC) Therapie en uitleg soorten en methodieken compressietherapie, indicaties en contra-indicaties

Vaardigheden (1 uur)
Aanbrengen van een compressie manchet (algehele lichaam), klinisch redeneren voor compressie zorg, tips and trics voor instelling en programma’s, etc.

Eindtermen
De oedeemfysiotherapeut/huidtherapeut wordt in staat geacht na deze masterclass IPC middels klinisch redeneren op HBO-niveau (biomedisch-psychosociaal) te komen tot een optimale compressietherapie om de behaalde resultaten te behouden dan wel zelfmanagement van de patiënt te borgen. De student is na het volgen van deze masterclass in staat de indicatie voor compressietherapie te stellen binnen het volledige lymfologisch, dermatologisch en flebologisch spectrum vanuit een multidisciplinaire benadering. Binnen de Berekuyl academy staat de professionele ontwikkeling, reflecteren, multidisciplinair (para-)medisch handelen hoog in het vaandel en bezien vanuit een patiënt centraal gestuurde zorgvisie.

Data: 7 november 2024
Tijdstip: 13:30 tot 17:00 uur
Locatie: De Berekuyl Academy, Hierden

Minimaal aantal deelnemers: 8
Maximaal aantal deelnemers: 16

De kosten voor de cursus bedragen € 85,-

De bedragen zijn inclusief, koffie, thee, en capita selecta.

Plaatsing geschiedt op volgorde van aanmelding via het inschrijfformulier en het overmaken van het factuurbedrag. Zodra wij alles ontvangen hebben, is je inschrijving definitief.

 

Docent: Drs. W.F. Hoelen, Fysiotherapeut (Revalidatiewetenschappen Lymfologie & Oncologie)

Aukje Hogenes / Doove Care groep

Een impressie van de opleiding

Vragen/ Advies

Wij willen je graag goed informeren. Mocht je vragen hebben of advies willen, dan horen wij dit graag.

+31(0)341-453177
academy@deberekuyl.nl

 

Bedankt voor je interesse! We houden je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. We zien je graag bij ons op de Academy!

Er was een probleem, probeer het nogmaals.

Met het versturen van dit formulier wordt er een link doorgestuurd naar de opgegeven email, het kan zijn dat deze email in uw spam folder belandt.