WO/Universitair

Master of Science revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met Pre-master Lymfologie en Oncologie

Master of Science revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met Pre-master Lymfologie en Oncologie

De complexe behandeling van lymfoedeem- en oncologie-patiënten vraagt om vakkennis. Om evidence based kennis, inzichten en vaardigheden op het allerhoogste niveau. In samenwerking met de Vrije Universiteit van Brussel (VUB) heeft de Berekuyl Academy de door de NVAO erkende Master of Science Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met de Pre-master Lymfologie & Oncologie ontwikkeld.

De unieke combinatie van oncologie en lymfologie maakt de studie van onschatbare waarde bij oncologie-fysiotherapie. Na afronding van het mastertraject beschik je over een internationaal erkend diploma en de titel doctorandus.

De driejarige Master of Science Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met de Pre-master Lymfologie & Oncologie is bedoeld voor fysiotherapeuten die meer voor lymfoedeem- en oncologiepatiënten willen betekenen en deze complexe zorg naar een wetenschappelijk niveau willen tillen.

Om patiënten de juiste zorg te kunnen bieden, is evidence based kennis op universitair niveau noodzakelijk. Om die reden heeft de Berekuyl academy In nauwe samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel (VUB) dit mastertraject met internationaal curriculum ontwikkeld en de leerstoel De Berekuyl – Exercise Immunology & Chronic Fatigue in Health & Disease opgericht. De VUB werkt samen met promotoren van andere Vlaamse universiteiten.

Na afronding van de Pre-master Lymfologie en Oncologie heb je toegang tot een uniek, verkort Msc-traject aan de VUB. Deze Master leidt op tot een internationaal erkend diploma en de NVAO-erkende doctorandustitel (drs.). Bovendien verleent de Master toegang tot het register oncologiefysiotherapie.

Daarnaast heb je na het afronden van de premaster recht op registratie op de zorgzoeker van Onconet. 

Voor wie?

Geregistreerde oedeemfysiotherapeuten krijgen direct toegang tot de studie. Het is noodzakelijk dat je wekelijks gemiddeld acht uur met lymfologie- en/of oncologiepatiënten (conform de BIG/CRK registratie-eisen oedeemfysiotherapie) werkt.

Algemeen fysiotherapeuten die niet geregistreerd oedeemtherapeut zijn, kunnen deelnemen, mits zij een opleiding tot oedeemtherapeut hebben gevolgd, of tegelijkertijd met de master zullen volgen.

Heb je al een MSc WO-opleiding gevolgd op het gebied van fysiotherapie? Dan kun je in aanmerking komen voor vrijstellingen voor de wetenschappelijke leerlijn van de Pre-master Lymfologie & Oncologie. Ook zijn er vrijstellingen mogelijk voor bijvoorbeeld Pijn bij kanker (Randstad Scholing West) en Medische Oncologie (AVANS+).

Voor het behandelen van een vrijstellingsaanvraag wordt een bijdrage van € 75 gevraagd.

De driejarige masteropleiding kent drie leerlijnen

  • Klinisch-theoretische vorming | Jo Nijs, Associate professor en physiotherapist/manual therapist.
  • Wetenschappelijke vorming | Mira Meeus, Associate professor Rehabilitation Sciences and physiotherapy.
  • Rolontwikkeling van de Masterfysiotherapeut Lymfologie & Oncologie | prof. drNele Devoogdt, Physical Therapist and Researcher.

Wij bieden de mogelijkheid de opleiding modulair te volgen. Ook is het mogelijk de vakken over meerdere jaren te spreiden. Wij kijken graag naar jouw specifieke (werk)situatie en houden daar optimaal rekening mee.

Werkvormen

De studie bestaat uit interactieve hoor- en werkcolleges en online te volgen colleges. Daarnaast wordt er gewerkt in werkgroepen en intervisiegroepen.
De totale studiebelasting bedraagt 90 EC’s (European Credits), verdeeld over drie jaar. Dit betekent gemiddeld 15 studie-uren per week.

De lessen vinden hoofzakelijk plaats bij de Berekuyl academy in Hierden. Enkele lesdagen worden verzorgd aan de Vrije Universiteit Brussel. De opening van het academisch jaar is gepland in Brussel. Dit is een speciaal voor de Berekuyl georganiseerd inschrijvingsmoment met gastcolleges en een rondleiding op de campus van Brussel.

De Master of Science Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met de Pre-master Lymfologie & Oncologie start weer op 16 oktober 2020.

Let op! Rooster onder voorbehoud, het actuele rooster vind je in Grizzly. 
Rooster start oktober 2020

 

De kosten voor de opleiding bedragen €5500,- per jaar exclusief eenmalig €595,- inschrijfgeld (€17.095,- totaal)

De bedragen zijn inclusief examengelden, koffie, thee, lunch en capita selecta.

In onze opleidingen staat de student centraal. Als kleinschalig familiair instituut geloven wij in persoonlijke aandacht. Onze docenten bouwen een persoonlijke band op met de studenten en er zijn korte lijnen met de medewerkers van het behandelcentrum.

Het onderwijs wordt verzorgd door professoren, specialisten, artsen, MSc-fysiotherapeuten en wetenschappers uit eigen en aangrenzende vakgebieden. Onze bevlogen en enthousiaste docenten zijn deskundig, hebben ruime praktijkervaring, besteden graag persoonlijke aandacht aan hun studenten en hebben hart voor hun vak én voor kennisoverdracht. Hiermee waarborgen wij een academische en praktijk-gerelateerde visie op het vak.

Aan elke leerlijn is een professor als titularis verbonden. De examencommissie en de Raad van Advies waarborgen de kwaliteit van de opleiding.

Prof. dr. Jo Nijs
Prof. dr. Jutte van der Werff
Prof. dr. Margot De Kooning
Prof. dr. Mira Meeús
Prof. dr. Nele Devoogdt 
Mr. Petra van Rijnsburger 
dr. An de Groef
dr. Bart bongers
dr. Emma Rheel
dr. Inge Compter
dr. Kevin Kuppens
dr. Peter Viehoff
dr Sarah Thomis

drs. Annemarie Bijntema
drs. Connie Robinson
drs. Faranak Simonse
drs. Karl Jacobs
Amarins Wijma
Cobi Oostveen
Corlien Doodkorte
Hannelies van der Pol
Jaap van der Pol
Jop Beugels
Sijko-Jan Hoeksema
Willemijn Hugenholtz
Wouter Hoelen

Een impressie van de opleiding

Persoonlijk advies

Neem contact met ons op:

0341-453177

de berekuyl academy contact

Secretariaat de Berekuyl Academy

PARTNERS & CERTIFICERINGEN

Onder auspiciën van de VUB