Post-HBO

Fascia / Connective Tissue level II

Fascia / Connective Tissue level II

Fascia speelt een belangrijke rol in het lichaam. Reden voor steeds meer therapeuten om hun kennis en inzicht op dit gebied te vergroten. En deze kennis in de praktijk te brengen.

Deze cursus werd voorheen gegeven door de onlangs overleden Willie Fourie. Met zijn unieke kijk op de behandeling van klachten die (deels) te herleiden zijn naar het bindweefsel, heeft hij veel voor therapeuten en patiënten betekend. Gelukkig hebben wij drie docenten bereid gevonden om de leegte die Willie heeft achtergelaten, op te vullen.

In de driedaagse cursus Fascia / Connective Tissue level II staat de fascia van de onderste extremiteit en mid-line (genitalia en buik)-gerelateerde problematiek centraal. Eén cursusdag vindt plaats in de snijzaal van het Anatomiegebouw in Utrecht.

 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor geregistreerde fysiotherapeuten en huidtherapeuten, bij voorkeur met een kwalificatie in oedeem- en/of oncologiefysiotherapie.

18 SBUbij Keurmerk
Punten KNGF in aanvraag

Let op! Uit voorzorg wordt er geen toegang verleend tot de snijzaal bij zwangerschap.

Dag 1
9.00-12.30 Introductie en wetenschappelijke onderbouwing wondgenezing en het onderzoeksprotocol onderste extremiteit, An De Groef.
12.30-13.30 Lunch.
13.30-17.00 Introductie praktijkvaardigheden grading of touch specifieke onderzoekvaardigheden, romp/ inguinale regio en onderste extremiteit, Wouter Hoelen.
Dag 2
9.00-17.00 Anatomy Inside: de wereld van fascia toegespitst op buikwand, inguinale regio en onderste extremiteit met dissectie, Karl Jacobs.
Dag 3
9.00-12.30 Klinisch redeneren pathofysiologisch substraat fasciale restricties bij inguinale lymfklierdissecties, de relatie tussen lymfestelsel, fascia en vetweefsel fysiologie en de consequenties voor onder meer wondgenezing.
12.30-13.30 Lunch.
13.30-17.00 Vervolg praktijkvaardigheden inguinale lymfklierdissectie en littekenweefsel onderste extremiteit.

Werkvormen

De opleiding bestaat uit een goede mix van inspirerende en interactieve hoor- en werkcolleges, Snijzaal practica, case studies, werkgroepen en intervisiegroepen.

Data:                                               nieuwe data z.s.m. bekend

Lesdagen:                                      9.00 – 17.00 uur.
Locatie dag 1 en dag 3:              de Berekuyl academy, Hierden.

Locatie dag 2:                               Anatomiegebouw Utrecht

Maximaal aantal deelnemers: 20

De investering bedraagt € 875,- inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch.

Plaatsing geschiedt op volgorde van aanmelding. Zodra wij je inschrijfformulier en het factuurbedrag hebben ontvangen, wordt je inschrijving definitief.

In onze opleidingen staat de student centraal. Als kleinschalig familiair instituut geloven wij in persoonlijke aandacht. Onze docenten bouwen een persoonlijke band op met de studenten, en er zijn korte lijnen met de medewerkers van het behandelcentrum.

Onze bevlogen en enthousiaste docenten zijn deskundig, hebben ruime praktijkervaring, besteden graag persoonlijke aandacht aan hun studenten en hebben hart voor het vak én voor kennisoverdracht. Hiermee waarborgen wij een academische en praktijk-gerelateerde visie op het vak.

Dr. An De Groef
Karl Jacobs
Wouter Hoelen

Een impressie van de cursus

Persoonlijk advies

Heb je nog vragen of heb je behoefte aan een adviesgesprek? Neem dan contact met ons op!

0341-453177
academy@deberekuyl.nl