Post-HBO

Fascia / Connective Tissue level II

Fascia / Connective Tissue level II

Fascia speelt een belangrijke rol in het lichaam. Reden voor steeds meer therapeuten om hun kennis en inzicht op dit gebied te vergroten. En deze kennis in de praktijk te brengen.

In de driedaagse cursus Fascia / Connective Tissue level II staat de fascia van de onderste extremiteit en mid-line (genitalia en buik)-gerelateerde problematiek centraal. Eén cursusdag vindt plaats in de snijzaal van het AMC in Amsterdam. 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor geregistreerde fysiotherapeuten en huidtherapeuten, bij voorkeur met een kwalificatie in oedeem- en/of oncologiefysiotherapie.

  • KwaliteitsRegister Fysiotherapie: 28 Punten. Registers: Vakinhoudelijk, Algemeen Fysiotherapie, Oncologiefysiotherapie, Oedeemfysiotherapie.
  • ADAP: 28 Punten

Let op! Uit voorzorg wordt er geen toegang verleend tot de snijzaal bij zwangerschap.

Dag 1
9.00-12.30 Introductie en wetenschappelijke onderbouwing wondgenezing en het onderzoeksprotocol onderste extremiteit, An De Groef.
12.30-13.30 Lunch.
13.30-17.00 Introductie praktijkvaardigheden grading of touch specifieke onderzoekvaardigheden, romp/ inguinale regio en onderste extremiteit, plaats en rol van bindweefsel binnen de therapeutische behandelmogelijkheden bij oncologie en oedeem (o.a. oefentherapie, zelf-management, etc.) van Wouter Hoelen.
Dag 2
9.00-17.00 Anatomy Inside: de wereld van fascia toegespitst op buikwand, inguinale regio en onderste extremiteit met dissectie, Karl Jacobs.
Dag 3
9.00-12.30 Klinisch redeneren pathofysiologisch substraat fasciale restricties bij inguinale lymfklierdissecties, de relatie tussen lymfestelsel, fascia en vetweefsel fysiologie en de consequenties voor onder meer wondgenezing.
12.30-13.30 Lunch.
13.30-17.00 Vervolg praktijkvaardigheden inguinale lymfklierdissectie en littekenweefsel onderste extremiteit.

Pauzes
10:30-11:00 en 15:00-15:30 

Werkvormen
De opleiding bestaat uit een goede mix van inspirerende en interactieve hoor- en werkcolleges, Snijzaal practica, case studies, werkgroepen en intervisiegroepen.

Getuigschrift
Aansluitend zal er een getuigschrift van de gevolgde cursus worden uitgereikt.

Data:                                               Nieuwe datum 2024 wordt spoedig geplaatst.

Lesdagen:                                      9.00 – 17.00 uur.

Locatie dag 1 en dag 3:
              de Berekuyl academy, Hierden.

Locatie dag 2:                               Snijzaal AMC, Amsterdam

Aantal deelnemers:                    minimaal 10 maximaal 20

De investering bedraagt € 995,- inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch.

Plaatsing geschiedt op volgorde van aanmelding. Zodra wij je inschrijfformulier en het factuurbedrag hebben ontvangen, wordt je inschrijving definitief.

In onze opleidingen staat de student centraal. Als kleinschalig familiair instituut geloven wij in persoonlijke aandacht. Onze docenten bouwen een persoonlijke band op met de studenten, en er zijn korte lijnen met de medewerkers van het behandelcentrum.

Onze bevlogen en enthousiaste docenten zijn deskundig, hebben ruime praktijkervaring, besteden graag persoonlijke aandacht aan hun studenten en hebben hart voor het vak én voor kennisoverdracht. Hiermee waarborgen wij een academische en praktijk-gerelateerde visie op het vak.

Dr. An De Groef
Anatomy, Karl Jacobs
Wouter Hoelen

Een impressie van de cursus

Vragen/ Advies

Wij willen je graag goed informeren. Mocht je vragen hebben of advies willen, dan horen wij dit graag.

+31(0)341-453177
academy@deberekuyl.nl

 

Bedankt voor je interesse! We houden je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. We zien je graag bij ons op de Academy!

Er was een probleem, probeer het nogmaals.

Met het versturen van dit formulier wordt er een link doorgestuurd naar de opgegeven email, het kan zijn dat deze email in uw spam folder belandt.