Post HBO

EVC-procedure | Oedeemfysiotherapie

EVC-procedure | Oedeemfysiotherapie

Wanneer je in het buitenland een diploma hebt behaald tot oedeemfysiotherapeut, is deze niet direct in Nederland geldig. Het is noodzakelijk om een EVC-procedure te doorlopen om je te kunnen inschrijven in het Aantekeningenregister Oedeemfysiotherapie en zittingen oedeemfysiotherapie te kunnen declareren.  

De EVC-procedure voor Oedeemfysiotherapie is bedoeld voor oedeemfysiotherapeuten die in het buitenland hun diploma oedeemfysiotherapie behaald hebben. Om in aanmerking te komen om hier toegang te krijgen tot het Aantekeningenregister Oedeemfysiotherapie en zittingen oedeemfysiotherapie te kunnen declareren, moet je buitenlandse diploma geldig verklaard worden.

Toelatingscriteria
Deze procedure is uitsluitend toegankelijk voor BIG-geregistreerde fysiotherapeuten die in het buitenland hun diploma tot oedeemfysiotherapeut hebben behaald. De examencommissie bepaalt of u in aanmerking komt voor deze procedure.

De procedure bestaat uit de cursus Update Oedeemfysiotherapie, het volgen van een intervisiedag met de studenten van de opleiding Oedeemfysiotherapie en meeloopmomenten in de praktijk. 

Op basis van het curriculum kan naast bovenstaande de module TEK & Compressiehulpmiddelen ook verplicht gesteld worden.

Uiteraard mag er ook zelf gekozen worden om aanvullend de module TEK & Compressiehulpmiddelen te gaan volgen, om ook bevoegd therapeutisch elastische kousen en compressiehulpmiddelen aan te mogen meten, en/of voor de cursus Aqua Lymphatic Therapy, om gecertificeerd ALT te geven. Beide zijn opgenomen in de opleiding Oedeemfysiotherapie bij de Berekuyl academy.

Getuigschrift

Aansluitend zal er een getuigschrift van de gevolgde EVC procedure worden uitgereikt. Met dit getuigschrift kan je worden geregistreerd als oedeemfysiotherapeut in het kwaliteitsregister oedeemfysiotherapie van het KNGF/Stichting Keurmerk Fysiotherapie.

Plaats en data zijn afhankelijk van de cursusmomenten voor Update Oedeemfysiotherapie. De opleiding staat gepland voor 30 en 31 mei 2024. De datum voor Intervisie wordt op een later moment gecommuniceerd.

 

De kosten voor de procedure bedragen in totaal € 990,-. Dit is opgedeeld in de kosten voor het diploma en de vergelijkingsprocedure (€95,-), de kosten voor de intervisielessen (6 uur in groepsverband) + het meelopen in de praktijk (3 uur) (€ 300,-) en de kosten voor de cursus Update Oedeemfysiotherapie (€595,-).

Wanneer TEK & Compressiehulpmiddelen (€1.495,-) verplicht gesteld of zelf gekozen wordt of wanneer Aqua Lymphatic Therapy (€ 1.250,-) erbij gekozen wordt, komen deze kosten er uiteraard bij. Alle bedragen zijn inclusief examengelden, koffie, thee, lunch en capita selecta.

Plaatsing geschiedt op volgorde van aanmelding via het inschrijfformulier voor de EVC-procedure en het overmaken van het factuurbedrag. Zodra wij alles ontvangen hebben, is je inschrijving definitief. Graag ontvangen wij dan via academy@deberekuyl.nl een kopie van je diploma en het gevolgde curriculum.

In onze opleidingen staat de student centraal. Als kleinschalig familiair instituut geloven wij in persoonlijke aandacht. Onze docenten bouwen een persoonlijke band op met de studenten, en er zijn korte lijnen met de medewerkers van het behandelcentrum.

Onze bevlogen en enthousiaste docenten zijn deskundig, hebben ruime praktijkervaring, besteden graag persoonlijke aandacht aan hun studenten en hebben hart voor hun vak én voor kennisoverdracht. Hiermee waarborgen wij een academische en praktijk-gerelateerde visie op het vak.

Docent:
Drs. Wouter Hoelen

Een impressie van de cursus

Vragen/ Advies

Wij willen je graag goed informeren. Mocht je vragen hebben of advies willen, dan horen wij dit graag.

+31(0)341-453177
academy@deberekuyl.nl

 

Bedankt voor je interesse! We houden je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. We zien je graag bij ons op de Academy!

Er was een probleem, probeer het nogmaals.

Met het versturen van dit formulier wordt er een link doorgestuurd naar de opgegeven email, het kan zijn dat deze email in uw spam folder belandt.